Mobirise

l'Actor

Jep Barceló

(Sabadell, 1958)

Debuta com actor als 15 anys, amb la Joventut de la Faràndula, de Sabadell, fent bàsicament teatre infantil durant més de 20 anys.

El 1988 neix la Companyia del Teatre del Sol de Sabadell, amb la qual, des d’aleshores, ha participat en nombrosos muntatges interpretant el Petrúchio a L’amansiment de l’harpia i el Benedicte a Molt soroll per no res, de W. Shakespeare, el Claudi d’El cafè de la marina, de J.M. de Sagarra, el Dr Pulejo a L’home, la bèstia i la virtut, de Pirandello o el Reverend Parris a Les bruixes de Salem, de A. Miller. També és actor habitual dels espectacles de teatre-cabaret d’Il·lús Teatre, des de fa 13 anys.

A partir de l’any 2001, s’hi dedica professionalment, intervenint en els repartiments de Al vostre gust, de W. Shakespeare, sota la direcció de Tamzin Townsend i Coriolà de W. Shakespeare, dirigit per Georges Lavaudant al TNC; No és tant fàcil, de Paco Mir i Diumenge tarda, d’Albert Plans, produïdes per Fam de Tu Teatre. Ha fet també diverses col•laboracions al Gran Teatre del Liceu, com el Rei Duncan al Macbeth, de G. Verdi, dirigit per Phyllida Lloyd. Paral•lelament actua també a la televisió, intervenint a Porca Miseria, De Moda, Setze Dobles, Temps de silenci i El cor de la ciutat.

Ha participat en moltes lectures de poesia, teatre i contes, com El judici de Galileu, de les actes originals del judici a Galileu; Poesia amb suc, de Miquel Desclot; La vida de Galileu, de Bertolt Brecht; Als meus supervivents, de Pere Quart; El somni d’una nit d’estiu, de W. Shakespeare; El màrtir Cugat, de J.M. Jaumà; Sylvia, d’A.R. Gurney; El vestit d’Emilie Flöge i altres contes, de Clara Soley; Pons Pilat, de F. Forrellat; Bestiari, de Pere Quart o Advertència per a embarcacions lleugeres, La cacatua verda, d’A. Schnitzler i La mort d’un viatjant, d’A. Miller, al Teatre Lliure. També ha creat i estrenat en solitari: Contes per navegar, Contes per volar i Els contes del germans Miranda.

En nombroses ocasions ha estat narrador de cantates, òperes i concerts, com el Gudbrandstal, les històries de Peer Gynt, d’Henrik Ibsen, L’Arca de Noè, de Benjamin Britten, Un rei per a Bretanya, d’A. Fité i F. Membrives, Nadal, llum i misteri, de F.Vila i J.Farràs; La mare dels ous!, d’A. Fité i F. Membrives; De camí cap a Sant Jaume de Galícia, amb la Coral Belles Arts de Sabadell i també de diversos CD d’Intermon Oxfam.

This site was started with Mobirise