Mobirise

la Directora

Dolors Vilarasau

(Sant Cugat del Vallès, 1952)

Estudia interpretació i direcció a l’Institut del Teatre de Barcelona. És llicenciada en Filosofia i Lletres per la UAB. Comença en el món del teatre als quinze anys fent guions de teatre infantil radiofònic a Ràdio Barcelona. Comença com actriu a l’ATM, però en dirigir el seu primer espectacle amb dinou anys: Muntatge poètic (1971) canviarà definitivament la interpretació per la direcció. L’any 1995 amb dos actors i un escenògraf es professionalitzen formant la Cia Tetrateatre estrenant l’espectacle Una nit qualsevol de Slawomir Mrozek a la Fira de Teatre de Tàrrega i la versió castellana Una noche encantadora a la Feria de Teatro de Aragón.

Ha dirigit més de cinquanta espectacles i ha treballat sovint amb autors contemporanis. Va ser la introductora a Catalunya del teatre de Václav Havel: Havel a escena (1992)- Teatre Alegria de Terrassa i El Comunicat (1999) – Teatre Tantarantana.

El seu treball com a dramaturga s’ha basat sovint en la reelaboració de textos poètics per a l’escena i a interrelacionar-los amb d’altres arts, en especial amb la música i la dansa. Ha treballat sovint amb músics i ballarins com Toni Xuclà, Joan Alavedra, Adolfo Osta, Mathew Simon, Josep Ferré, Jordi Piccorelli, Guillermina Coll, Esther Sabaté, Toni Gómez, Matilde van de Merendok...: Verdaguerianes (1995 i 2002), Àlias Pere Quart (1996), Cambra Ferrater (1997), Te mandaré mi corazón caliente (1998), Domna (1999), Clementina&Carles (2004), Passi-ho bé, senyor Sagarra (2011).

Ha realitzat molts treballs a la seva ciutat natal. L’any 1993 s’inaugura el Teatre-Auditori de Sant Cugat amb l’espectacle Històries de Sant Cugat amb 200 intèrprets dalt de l’escenari. L’any 2005 dirigeix en el mateix marc la VIII Nit de poesia amb poetes vinguts d’arreu dels països catalans. Molts dels seus treballs han tingut com a marc el Monestir de Sant Cugat: Sota la capa del cel de Jordi Teixidor-Gerard Vàzquez, i en especial Pedra i Sang que per Nadal es representa al monestir des de l’any 2000.

Els seus últims treballs han estat: La Màscara de Georges Feydeau (2007), Les quatre estacions de l’amor segons William Shakespeare, espectacle concert amb Emma Vilarasau i l’Orquestra Simfònica Sant Cugat (2007), Les Cunyades de Michael Tremblay (2009), Cabaret Porcel (2010) i Passi-ho bé senyor Sagarra (2011) 

Made with Mobirise web creator